ظروف پیرکس
نوع مخصوصی از ظروف آشپزخانه با عنوان پیرکس وجود دارند که دارای موارد کارکرد زیادی هستند. اینظروف ضمن مقاومت در برابر حرارت و ضربه، غذا را بهطور یکنواخت میپزد، سطح صاف این ظروف مانع چسبیدن غذا و در نتیجه شستشوی آسان و بهداشتی آن میشود، با سرویس غذاخوری هماهنگی دارند. ضمن آنکه از این ظروف میتوان در انواع فر و مایکروفر استفاده کرد ضمناً برای گذاشتن در یخچال و فریزربسیار مناسب هستند.
ظروف پخت شیشه ای یا اصطلاحا پیرکس، حرارت بالا را تحمل می کنند و در صورتی که این ظروف رنگ نشده باشند، می توان گفت سالم ترین نوع ظروف برای پخت غذا هستند. اگر به این ظروف ضربه های محکم وارد نشود و دچار شوک دمایی نشوند، مقاوم هستند و از همه مهم تر بازیافت می شوند! تنها نکته این است که باید مراقب باشید غذا داخل آنها ته نگیرد و نچسبد.
این ظروف از شیشههای با قابلیت تحمل دماهای بالا تهیه شدهاند و به خوبی حرارت را منتقل میکنند ودر مایکروویو و فر قابل استفاده هستند. همچنین به راحتی پاک شده و به غذاهای اسیدی واکنش نمیدهند. برای محافظت از این ظروف باید بعد از خروج از فر مدت زمانی را برای خنک کردن آن صرف کرد و سپس آنها را درون یخچال و یا فریزر قرار داد.
درجه حرارت این ظروف را هنگام استفاده بهطور ناگهانی تغییر ندهید مثل ریختن آب سرد روی ظرف داغ و یا ظرف داغ را روی سطح مرطوب یا سرد قرار دادن این کار باعث شکستگی ظرف میشود.
بعد از استفاده از این ظروف آنها را در محلول آب ولرم و مواد شوینده خیس کنید.
از بهکار بردن وسایل زبر و ساینده مثل سیم ظرفشوئی برای شستشو خودداری کنید.
آبهای دارای املاح معدنی (گچ، نمک و آهک) میتواند در بلندمدت خطوط سفید و براقی روی این ظروف بهجای بگذارد که برای از بین بردن این لکهها میتوان از سرکه استفاده کرد.
توصیه میشود بعد از کشیدن ظروف را خشک کرده تا لکهای بر روی آنها ایجاد نشود.
سعی کنید در ظروف پیرکس چیزی را سرخ نکنید بهترین حالت برای پختن غذا در ظروف پیرکس، پخت با آب (مثل انواع خورشها) است.
دقت کنید چنانچه از پیرکس برای پخت غذاهائی مثل لازانیا و ماکارانی استفاده میکنید کف آن حتماً چرب باشد.
چنانچه خدای نکرده ظروف پیرکس شما شکست، دستپاچه نشوید و حتیالمقدور سعی کنید قطعات آن را با جاروبرقی جمعآوری کنید.